15 okt

Black Country, New Road

VEGA - Store Vega

Black Country, New Road giver rocken en hårdt tiltrængt saltvandsindsprøjtning

På få år har de engelske kritikerdarlings Black Country, New Road i selskab med åndsbeslægtede navne som Black Midi og Squid tilføre en stagneret alternativ britisk rockscene nyt liv og fornyet vitalitet med deres eksperimenterende og genremiksende stil.


Black Country, New Roads spraglede udtryk kommer for alvor til sin ret live, hvor gruppens særegne blanding af bl.a. muskuløs post-punk, sprælsk math rock, atmosfærisk post-rock, improvisatorisk free jazz og poetisk spoken word er et medrivende bekendtskab. Det kan det danske publikum se frem til at opleve, når bandet indtager Store Vega den 15. oktober.

I starten af 2019 udsendte Black Country, New Road debutsinglen ‘Athens, France', hvis vinyloplag blev udsolgt på kun få dage. Siden er det gået stærkt for det unge band med rødder i den østengelske by Cambridgeshire. Ved udgivelsen af deres efterfølgende single, den knap 9 minutter lange tour de force ‘Sunglasses’, der udkom samme forår, stod den internationale musikpresse på tæerne af hinanden for at smide ros efter englænderne. Navnkundige musikmedier som Stereogum og The Line of Best Fit lovpriste dem til skyerne og spåede bandet en stor fremtid. En redaktør fra The Quietus tog skridtet videre og kaldte dem for “verdens bedste band”.Hypen gjorde bandet eftertragtet blandt pladeselskaberne, som sloges om at signe dem. Det legendariske, London-baserede indielabel Ninja Tune endte med at få en aftale i hus. De udsendte det stærkt imødesete debutalbum ‘For the First Time’ i februar 2021, som konsoliderede bandet som et af tidens mest interessante rocknavne. Albummet høstede topkarakterer i medier som NME, Pitchfork, The Times og The Guardian. Udgivelsen sikrede dem ligeledes en nominering til den prestigefyldte Mercury Music Prize.

Allerede i efteråret 2021 annoncerede Black Country, New Road deres kommende album ‘Ants from Up There’ til at udkomme i februar 2022, under et år efter debuten. Fire dage før udgivelsen bekendtgjorde bandets leadvokalist og frontfigur Isaac Wood, at han forlod gruppen grundet problemer med sit mentale helbred. Samtidig forsikrede de resterende seks bandmedlemmer, at de ville fortsætte med at udsende musik. Indtil videre har det resulteret i en EP samt senest den skamroste liveudgivelse ‘Live at Bush Hall’, som viser at Black Country, New Road i den grad fortsat lever i bedste velgående, hvilket bandet også demonstrerede under deres nylige besøg på årets Roskilde Festival, så det danske publikum kan roligt glæde sig til et snarligt gensyn med et af tidens mest spændende og ukonventionelle rocknavne.

Black Country, New Road