20 sep

Charley Crockett

VEGA - Store Vega

Når du hører Charley Crocketts baryton stemme, er du aldrig i tvivl om, hvem der står bag mikrofonen. Den amerikanske musiker formår at få gamle sange til at lyde nye og ny musik til at lyde gammel. Han har arbejdet sig ind i musikfans bevidsthed med sin særegne blanding af country, blues, soul, cajun, R&B og andre elementer af amerikansk roots musik.

Sidste år udgav Crockett albummet, The Man From Waco, der fik hænderne til at ryge i vejret hos anmelderne. Skiven er det 12. album i hans diskografi siden debuten i 2015, der bl.a. indtog 2. pladsen på Rolling Stones liste over bedste country og americana-album fra 2022.

Albummets 14 sange duver gennem episke western-fortællinger. Titlen er inspireret af Crocketts ven, den afdøde, sangskriver James “Slim” Hand, som var født og gik bort i Waco, Texas. Crockett har også ladet sine fortællinger inspirere af Jim Jarmusch filmen: Dead Man.

Charley Crockett rejste hjemmefra som 17-årig og lærte sig selv at spille musik på gaderne i New Orleans, Dallas og New York.

Charley Crockett