13 mar

Dry Cleaning

VEGA - Store Vega

Den anmelderroste artrock-kvartet Dry Cleaning hviler ikke på laurbærrene. Præcis halvandet år efter London-bandets debutalbum, ‘New Long Leg’, blev modtaget med en gennemgribende hyldest, ser opfølgeren ‘Stumpwork’ dagens lys til oktober. Det markeres med en koncert i Store VEGA den 13. marts 2023.

Har man en sød tand for stram, ekspressionistisk rocklyd, er man ganske enkelt blevet forkælet de seneste fem-ti år af bands som Shame, IDLES og Fontaines D.C., der alle har tilført nyt og spændende liv til rocklandskabet. I samme liga finder man Dry Cleaning, der fusionerer heftig post-punk æstetik med vuggende rytmik, krydret på fantastisk vis af surrealistisk spoken word fra gruppens frontkvinde-skråsteg-poetisk nonsense extraordinaire, Florence Shaw.

Hendes lakoniske og intime strøm af ord – tag bare “a woman in Aviators firing a bazooka” eller “I just want to put something positive into the world, but it’s hard because I’m so full of poisonous rage” som eksempler – knejser over et stejlt bjerg af guitarriffs og soniske teksturer, og resultatet er et af de mest forfriskende og uforudsigelige, som rocken er blevet begavet med i nyere tid.

Anmeldere over hele verden fra Pitchfork, The Guardian, Rolling Stone og New York Times til Dagbladet Information herhjemme har hyldet debutalbummet ‘New Long Leg’, der udkom midt i coronanedlukningen i foråret 2021, og allerede nu er gruppen klar med opfølgeren ‘Stumpwork’, der ligesom debuten er produceret af John Parish (PJ Harvey, Aldous Harding m.fl.). I foråret 2022 spillede Dry Cleaning en totaludsolgt koncert i Loppen, men kvartetten er på ingen tid mere end klar til at indtage Store VEGA og give en gedigen og unik rockoplevelse.

Genres: Art-rock
Dry Cleaning