30 jun

eee gee

Roskilde Festival

Popfinesse og country-coolness fra dansk stortalent.  

Eee Gees musik befinder sig i et indbydende sweetspot mellem nyt og gammelt, nostalgi og nutid. Hendes sange er på én gang helt på omgangshøjde med tidens toneklang, retroforelskede og tidløse. 

Det danske stortalent debuterede tidligere i år med albummet Winning, der finder sin vinderformel i et iørefaldende miks af fløjlsblød, klaverbaseret 70’er-pop, country og moderne sangskrivningsteknikker.  

Man kan høre venlige nik med cowboyhatten til store amerikanske sangsmede som Carole King, Dolly Parton, Kate Bush, Lana Del Rey og Weyes Blood. Det er tydeligt, at Emma Grankvist, der gemmer sig bag det musikalske pseudonym, har boet i New York og elsker amerikansk kultur. Men som Eee Gee er hun en forvandlingskugle, der støber inspirationen om til nye numre, der både kan være ironiske og sentimentale, men hvis melodier altid knejser stærkt og stolt. 

Det seneste år har budt på heftig koncertaktivitet for Eee Gee, heriblandt en storrost koncert på Roskilde Festival 2022. Der er derfor lagt op til et glædeligt gensyn med et musikalsk talent, hvis udvikling langt virker til at have toppet endnu. 

eee gee