Venteliste
12 feb

First Aid Kit

Det Kongelige Teater - Operaen

Oplev den svenske søsterduo First Aid Kit i en overdådig kulisse, når de den 12. februar 2023 indtager selveste Operaen i København med det spritnye album ‘Palomino’ i tasken.Stockholm-søstrene Johanna og Klara Söderberg har over halvandet årti, fem studieplader og et utal af coversange charmeret både nær og fjern med et rygradsrislende blend af folk, luftig americana og eftertænksom pop, projiceret af et klart, skandinavisk lys. De har fyldt Store VEGA til bristepunktet og udfoldet sig på Orange Scene, og nu kan man for første gang opleve First Aid Kit under Operaens guldbelagte loft.

Johanna og Klara Söderberg var blot purunge teenagere, da de første gang fangede internettets opmærksomhed og blotlagde deres store talent og tindrende smukke vokalharmonier. I 2008 uploadede de et cover af Fleet Foxes’ sang ‘Tiger Mountain Peasant Song’ til YouTube, indspillet i de svenske nåleskove. Nu, knap 15(!) år senere, kan de se tilbage på en diskografi fyldt med bittersøde historier, en karakteristisk intuition og følelsesmæssig skarphed.

De to første plader, ‘The Big Black & The Blue’ fra 2010 og opfølgeren ‘The Lion’s Roar’ to år senere, markerede en berusende introduktion af First Aid Kit, og i 2014 indkasserede de to søstre deres internationale gennembrud med albummet ‘Stay Gold’, der emmer af ambitiøse americana-arrangementer. De palliative melodier dækker over duoens eksistentielle, mørke tekster, og de gløder mere end tidligere på ‘Stay Gold’, hvorfra man også finder hittet ‘My Silver Lining’. Dette nummer er blevet streamet hundrede af millioner af gange.

First Aid Kits ulastelige krydsning af genrer gør dem til en stor publikumsfavorit herhjemme, hvilket de også understregede i sommer på SYD FOR SOLEN, hvor de også teasede for deres kommende album, ‘Palomino’, der emmer af pop-hooks og omsider ser dagens lys senere på efteråret. Dette album – og resten af deres imponerende bagkatalog – kan man opleve til en helt særlig aften i Danmarks nationalopera.

Genres: Folk, Pop, Indie
First Aid Kit