20 okt

Ginger Root

Huset-KBH

Når en kunstner sætter sig for at bygge et univers, er det ofte overvældende og går tabt i oversættelsen, når de forsøger at betage deres fans med frodige billeder og koncept omkring musikken. Udfordringerne, der følger med konceptet, er sidestillet med muligheden for at skabe noget virkelig effektfuldt for projektet. Nisemono fremviser Ginger Root, der kombinerer alle aspekter af sit arbejde for at udvide musikken til en ny verden.

Udtrykket oversættes løst til "svig eller falsk", og er endnu en del af universet. EP'ens formal er at fordybe lytterne i en verden, der er fuldt udformet af Lew. Nisemono fortæller historien om Ginger Roots rolle i at levere det seneste projekt for den største stjerne i Japan, Kimiko Takeguchi. Han bliver kaldt ind for at hjælpe med at skabe hendes vision og bringe musikken til live forud for hendes amerikanske debut. Projektet bringer et enormt pres på kunstnerens karriere, da det er beregnet til at introducere hende til resten af verden.

Da Takeguchi skal få sin debut i Amerika, beslutter hun sig for at gå væk fra det hele efter at have håndteret presset fra sin karriere. I det øjeblik skal hendes ledelse gøre alt, hvad de kan for at levere en kunstner i Amerika, og se Ginger Root som det perfekte alternativ, der står på sidescenen ved den sene aftenforestilling. Ginger Root bliver sat ind i rampelyset og bliver en stjerne. Nisemono fortæller historien om hans svigagtige opståen til berømmelse og lige så hurtige fald. Historien gentager nogle af de følelser, Ginger Root oplevede i det forløbne år, da de så deres musik flirte med viralitet og den nye tilstrømning af fans, der fulgte med EP'en City Slicker.

Ginger Roots univers er ikke endimensionelt, og i stedet for blot at blive indtaget som en normal EP forventes lytteren at blive en seer. Det visuelle univers i Nisemono er meget stiliseret, og projektet er beregnet til at fremkalde følelserne fra den japanske "idol-æra", der kom i 70'erne-80'erne. Hvert nummer vil blive ledsaget af en visualisering, der fremmer historien om Ginger Roots fremgang til berømmelse. Målet med Nisemono er at bygge et svigagtigt univers, der er fuldstændigt udformet i hænderne på Lew, lige fra musikken og kunstnerne til annoncerne og sene aftenshows.

Om kunstneren
Med så mange kunstnere undrer du dig selv over, om projektet er deres eget, eller rettere sagt, om et helt team tager beslutninger, skriver sange og leverer æstetik. I tilfældet med Ginger Root er det virkelig et projekt af et enkelt sind. Cameron Lew er kaptajn på Ginger Root-skibet og kræver et højt niveau af kunstnerisk integritet i projektet. Lew er i stand til at skrive, optage og mixe musikken, mens han skaber kunsten og videoerne fra bunden.

Hans evne til at gøre Ginger Root til noget helt efter eget sind er en del af det, der gør projektet så unægteligt unikt. Lews splittede evne får ikke hans kunst til at lide, men skaber derimod et univers omkring den, som fans er uendelige forelsket i. Denne evne er et resultat af hans tid som klipper på filmopsætninger efter college, og det påvirker ikke kun det visuelle sprog, det skaber også en opmærksomhed på detaljer, der føles uovertruffen.

Vejen til succes kom ikke fra den ene dag til den anden, men snarere i et gradvist tempo. Projektet leverede sit første album i samarbejde med Acrophase Record, Mahjong Room, i 2018 og er virkelig ikke stoppet siden. Mellem hvert projekt har Ginger Root spillet sammen med tonsvis af moderne indie-standouts som Khruangbin, Durand Jones, Omar Apollo, The Marias og Hippo Campus for at nævne nogle få.

Efter at have udgivet deres anden album, Rikki, i 2020, hvor meget af det føltes fortabt i forhold til de øjeblikke af det år besluttede Lew at tage et skridt tilbage og prøve at skrive et kortfattet projekt for at prøve at holde lytterne engageret så længe som muligt. Resultatet af denne omdirigering af energi blev parret med en nyfundet indflydelse fra japansk kunst og kultur, efter Lew fordybede sig, mens han lærte at tale sproget. Alt dette blev pakket og leveret på City Slicker i 2021.

Med denne batch af sange så Ginger Root endelig sit hårde arbejde betale sig på en stor måde. Projektet forbandt sig med et massivt publikum på internettet og resulterede i, at sange som Juban District og Loretta eksploderede. Ginger Roots internettilstedeværelse voksede også støt, da hans youtube samlede 160.000 abonnenter, og hans Spotify nåede næsten 1 million månedlige lyttere.

Ginger Root