26 nov

Militarie Gun

Loppen

"Not that long ago, Militarie Gun were just an idea. Now, they’ve made good on that idea" - Stereogum


Det ovenstående citat siger meget om, hvad Ian Shelton​ og resten af Militarie Gun har opnået på ganske kort tid. I april 2020 udgav frontmand og "Militarie-mastermind" Shelton en dobbelt-single-demo kun en måned efter, at covid-19 havde sat en stopper for alle hans planer med sit daværende band, Regional Justice Center.


Militarie Gun blev Sheltons måde at få afløb for hans frustrationer over ikke at kunne turnere eller lave musikvideoer for andre bands, som på det tidspunkt var hans primære indtægtskilde. Kort efter var Militarie Gun et full-blown band med udvidelsen af trommeslageren Vince Nguyen, bassisten Max Epstein og guitaristerne Nick Cogan og William Acuña.


Herefter er det gået hurtigt, og hardcore-kvintetten fra LA har i løbet af de sidste tre år udgivet tre stærke EP'er, teamet op med one-man Virginia fuzz-pop-projektet Dazy på singlen "Pressure Cooker", der blev bl.a. soundtracket til en reklame for ingen andre end Taco Bell (!?!)
I oktober 2022 udgav de fuldlængden 'All Roads Lead To The Gun Deluxe', der foruden sange fra de første tre EP'er også inkluderede bonus sange og på mange måder kan ses som en kulmination på bandets første to eskplosive leveår. Militarie Gun syntes på det tidspunkt ustoppelige og signede kort tid efter på Loma Vista.


I juni 2023 stod Shelton og co. klar med deres debutalbum 'Life Under the Gun'. Bandets første rigtige studie-indspillede album, hvor bandet lykkedes at bibeholde energien og essensen fra deres første udgivelser - Born Against's ustyrlige guitararbejde, fremdriften fra hip hop, up-front bas a la Fugazi - og vigtigst af alt, hooks.


Militarie Guns sange er øjeblikkeligt mindeværdige og besidder en melodisk sensibilitet, der er lige så inspireret af Robert Pollard og Paul McCartney, som den er af Black Flag. Så gør dig klar til at blive hooked, når hardcore-kvintetten indtager Loppen søndag d. 26. november!

Militarie Gun