9 maj

Philip Selway

DR Studie 2

Den 9. maj indtager trommeslageren fra det verdensberømte band Radiohead Studie 2 med sangene fra sit spritnye soloalbum ”Strange Dance”. Det er de færreste musikere, der har sat så stort et aftryk på moderne rockmusik som Philip Selway - det er ham, der sætter tempo og rytme på mesterværker som ”OK Computer”, Kid A” og ”In Rainbows”.

Philip Selways kunstneriske talent begrænser sig ikke til trommetryllerier for Radiohead. Han er en kreativ og søgende sjæl, der ved siden af moderbandet både har optrådt og samarbejdet med så forskellige musikere som Ringo Starr, Wilco, Neil Fin og Lisa Germano og de seneste ti år sat strøm til en succesrig karriere som komponist og solokunstner.

Selways solodebut ”Familial” udkom i 2010, og de neddæmpede folk-sange, centreret omkring akustisk guitar og Selways milde vokal, blev velmodtaget af både pladekøbere og anmeldere, der sammenlignede hans udtryk med Nick Drakes melankolske og skønhedsdyrkende sangskrivning. Debuten blev fulgt op af albummet ”Weatherhouse” i 2014, hvor Selways trang til eksperimenter bevæger ham i en ny retning med en større lyd med orkestrale og elektroniske elementer.

Derudover har han bl.a. lavet soundtracket til filmen ”Let Me Go” (2017) og medvirket i filmen ”Harry Potter og flammernes pokal”, hvor han optræder sammen med bl.a. Radiohead-kollegaen Johnny Greenwood og Pulp-sanger Jarvis Cocker i bandet Weird Sisters, der også har tre numre på filmens soundtrack. Nå ja, og så blev han i 2019 sammen med resten af Radiohead indlemmet i The Rock and Roll Hall of Fame!Nu rører Philip Selway igen på sig som solokunstner. Den 24. februar udkom hans tredje soloalbum via det anerkendte indie-label Bella Union (Father John Misty, Fleet Foxes, The Flaming Lips). Det bærer titlen ”Strange Dance”, indeholder ti numre og rummer gæster som Adrian Utley fra Portishead, den Mercury Music Prize-nominerede komponist Hannah Peel og den italienske producer Marta Salogni (Björk, M.I.A., Animal Collective).

Genres: Indie
Philip Selway