Udsolgt
18 okt

Röyksopp

VEGA - Store Vega

Elektronisk superduo indtager VEGA

Röyksopp, der har hittet internationalt, været nomineret til to Grammyer og arbejdet sammen med bl.a. Robyn og Karin Dreijer fra The Knife, giver koncert den 18. oktober i Store VEGA.

Da Svein Berge og Torbjørn Brundtland for 25 år siden dannede duoen Röyksopp, havde de næppe fantasi til at forestille sig, hvor langt deres legesyge elektroniske soveværelsesproduktioner skulle bringe dem. Efter et kvart århundredes musikalsk samarbejde har Röyksopp har opnået imponerende resultater. De har spillet på store scener over hele verden, haft internationale hits og remixet sange fra kunstnere som Depeche Mode, Beck, Lady Gaga og Coldplay.De har også arbejdet sammen med prominente musikere som Robyn, Karin Dreijer fra The Knife, Lykke Li og Erlend Øye.

Deres talent er blevet anerkendt med to Grammy-nomineringer, og de har vundet syv Spellemannpriser, som er Norges ækvivalent til DMA. Röyksopp er et velkendt og respekteret navn i musikverdenen, og deres succes har gjort dem til en af de mest betydningsfulde elektroniske musikduoer i historien.
Nøglen til de to nordmænds succes er et sjældent skarpt øre for at mikse fodflyttende house, melankolsk downbeat og solbeskinnet chill-out med delikate synt-poppede melodier (både instrumentale og vokalbårne), der borer sig fast i hjernebarken efter få gennemlytninger.

Den formel fandt de allerede frem til på den millionsælgende debut ”Melody A.M.” (2001), udgivet via det prestigiøse engelske label Wall of Sound, hvorfra singlerne ”Eple” og ”Poor Leno” hittede stort internationalt via bl.a. MTV. Siden har de forfinet deres appellerende musikalske udtryk over i alt otte glimrende fuldlængder, hvoraf det seneste, ”Profound Mysteries III” (sidste del af en trilogi) udkom i slutningen af sidste år. Live er Röyksopp en intens, medrivende og omfavnende dansefest, hvor de catchy kompositioner bakkes op af spektakulære visuals. Det bliver derfor en unik oplevelse, når Berge og Brundtland forkæler deres danske fans – der tidligere bl.a. har kunnet opleve dem på NorthSide og Roskilde Festival – med en koncert den 18. oktober i Store VEGA.

Röyksopp