26 maj

Selina Gin

Radar

Foruden at være en af landets mest udtryksfulde og talentfulde vokalister er sanger, sangskriver og producer Selina Gin også et erfarent navn på den danske musikscene. 


Hun slog sit navn fast i rocktrioen Nelson Can, som i sin aktive karriere fra 2012 til 2020 etablerede sig både i Danmark og internationalt. Bandet spillede bl.a. to gange på Roskilde Festival, adskillige gange på SPOT Festival samt turnerede i det meste af Europa, heriblandt optrædener på prestigefyldte branchefestivaler som Iceland Airwaves, Reeperbahn og Eurosonic – med rosende omtaler i internationale medier som DIY Magazine, NME og Rolling Stone Magazine til følge. Nelson Can spillede deres sidste koncert i januar 2020 i et udsolgt Store Vega og blev kvitteret med 5-stjernede anmeldelser i både GAFFA, Soundvenue og Politiken. En tilsvarende overvældende positiv kritik tilfaldt gruppens andet (og sidste) album 'So Long Desire'.
Også i æteren har Selina haft succes med sit forrige band. Flere af Nelson Cans singler har været i hyppig rotation på P6 og 'Break Down Your Walls' blev sågar P3s Uundgåelige.

Allerede inden Nelson Cans opløsning, havde Selina gjort tilløb til en solokarriere. I november 2019 koncertdebuterede hun med sit liveband The Iconcs i intet mindre end Royal Arena som support for The National og i maj 2020 var hun blandt de optrædende til Heartland Festivals livestreamede koncertrække. I 2021 påbegyndte Selina Gin for alvor den stærkt imødesete solokarriere. Hun var nomineret til en Steppeulv for Årets Vokalist, to koncerter på Loppen i København blev hurtigt udsolgt, ligesom førstesinglen 'Deep Blue' var blandt Soundvenues Top Tracks og røg i rotation på P6 Beat. Samme skæbne overgik ligeledes den næste single 'Never Be The One', som desuden kom på Politikens liste over '5 sange du skal høre nu' og blev rosende omtalt af engelske Joyzine. Sangen udkom i øvrigt ugen efter at Selina Gin endnu en gang havde tryllebundet publikum (og anmeldere) ved sin koncert på SPOT Festival. Både GAFFA og Soundvenue kvitterede med 5 stjerner.
I november 2021 udkom tredje single 'Favourite Melody', som Selina Gin har skrevet og produceret i samarbejde med den danske kunstner Winnie Raeder, som har base i London.

Selina Gin