15 feb

The Black Angels

VEGA - Store Vega

De texanske psychrock-bannerførere fra The Black Angels er tilbage med bandets sjette album, ‘Wilderness of Mirrors’. 15. februar 2023 indhyller de Store VEGA i et kalejdoskop af tidløs, pulveriserende neo-psykedelisk rock. 
Fem år er kommet og gået, siden The Black Angels’ anmelderroste femte album, ‘The Death Song’, så dagens lys. Nu er sydstatsenglene aktuelle med deres sjette album, ‘Wilderness of Mirrors’, der er blevet til over en toårig periode præget af pandemi, politisk tumult og miljøkatastrofer. For et band, der gennem 15 år har hentet brændstof i epokale verdensproblemer, er det ganske uvægerligt, at bandet bruger nutidens kriser som et kald til flammende oprør og et kald om at brænde politiske opsplitninger og samfundets mure til grunden.

Temaerne på ‘Wilderness of Mirrors’ følger en velkendt rød tråd i The Black Angels’ raison d'etre, hvor mørke modstands- og protestsange vikles ind i et mørkt og hypnotiserende groove. Siden albumdebuten ‘Passover’ fra 2006 har The Black Angels destilleret universelle temaer, der ræsonnerer i os alle, gennem bandets signaturlyd af nærgående og hypnotisk fuzzrock. De klare linjer til inspirationskilderne i The Velvet Underground og medtexanerne The 13th Floor Elevators er både velkendte og vedkendte. 
The Black Angels' intense liveopvisninger har gjort dem til et højt skattet band i Danmark. Bandet har gæstet både et udsolgt Pumpehuset, og i september 2018 spillede The Black Angels i Den Grå Hal, kvintettens seneste danske koncert. To måneder forinden blev frontmand Alex Maas far, en rolle han ved udgangen af 2020 skildrede på solodebutalbummet ‘Luca’, der tager navn efter hans søn. Albummet blev rost til skyerne, og man kan derfor se frem til et band i absolut topform, når de gæster Store VEGA i 2023.

Genres: Psychedelic rock, Alternative, Rock
The Black Angels