Udsolgt
1 feb

Weyes Blood

VEGA - Store Vega

Weyes Blood har netop løftet sløret for den imødesete albumopfølger til det episke barokpop-album ‘Titanic Rising’ fra 2019. 1. februar 2023 vender den anmelderroste singer/songwriter fra Los Angeles tilbage til Danmark med en koncert i Store VEGA.

Weyes Blood alias Natalie Mering tager sine lyttere gennem eksistensens mørke afkroge i søgen efter en gnist, en flamme, en lyskegle. Med transcenderende og vemodig barokpop udforsker Weyes Blood alt det, der driver os, adskiller os og knuser os. Det lyder dystert, men Natalie Mering er en nænsom guide, der udfolder sin musik med lethed og smukke nuancer. Weyes Blood forener stilarter fra alle de største perioder i folk- og rockhistorien og skaber noget helt tidløst, bannerført af hendes æteriske og tryllebindende stemme.

I 2019 udkom Weyes Bloods fjerde album, ‘Titanic Rising’, der markerede hendes uomtvistelige gennembrud og blev stemplet som et af årets bedste plader af blandt andre Pitchfork, The Guardian og NPR og også herhjemme af musikmedier som Undertoner og Soundvenue. ‘Titanic Rising’ indgår en stirrekonkurrence med følgerne af uoprettelige miljøkatastrofer og følelsen af en forestående undergang, og så udgør albummet første kapitel af en trilogi. Det sidste har Weyes Blood selv varslet i følgeskab med offentliggørelsen af den længe ventede albumopfølger, ‘And in the Darkness, Hearts Aglow’, der ser dagens lys 18. november.

Ligesom forgængeren ‘Titanic Rising’ er ‘And in the Darkness, Hearts Aglow’ blevet til i et udsøgt selskab. Co-produceren er endnu en gang Foxygen-arbejdshesten Jonathan Rado (der også har produceret for Whitney, Father John Misty, Alex Cameron og mange flere), og albummet byder endnu en gang på et instrumentalt overflødighedshorn af blandt andet blæsere og strengeinstrumenter fra bidragsydere som Mary Lattimore og Drew Erickson. På ‘And in The Darkness, Hearts Aglow’ befinder Weyes Blood sig i orkanens øje, og gennem albummet søger hun efter en mening i denne mørke tid:

“Feeling around in the dark for meaning in a time of instability and irrevocable change. Looking for embers where fire used to be. Seeking freedom from algorithms and a destiny of repetitive loops.”

Genres: Folk, Pop
Weyes Blood