Udskudt
18 feb

Whitney

VEGA - Store Vega

Whitney vender tilbage til et af deres “yndlingsspillesteder i hele verden”, når den populære amerikanske folkpop-gruppe indtager Store VEGA i København med ny musik den 16. november.

Der ligger et vaskeægte hattrick og venter for Whitneys fødder. Den Chicago-baserede folkgruppe, anført af guitaristen Max Kakacek og den syngende trommeslager Julien Erhlich, indtager i efteråret Store VEGA for tredje gang – og efter to udsolgte koncerter og ny musik på vej er der igen optræk til en stor aften.

Whitney rejste sig i 2015 som Fugl Føniks af asken fra hedengangne Smith Westerns, og i 2016 så debutalbummet ‘Light Upon The Lake’ dagens lys, hvor bandet introducerede sin ungdommelige og katarsiske folkpop. Mødet mellem Julien Ehrlichs androgyne falset og gruppens mix af bluegrass og soul resulterer i en åbenhjertig og melankolsk udladning af varme fortællinger, som alle kan leve sig ind.

Debutalbummet banede vejen for koncerter på Roskilde Festival og i Store VEGA, og Whitney indtog sidstnævnte endnu en gang i forlængelse af albumopfølgeren ‘Forever Turned Around’. Det var her, Whitney erklærede sin store kærlighed til spillestedet, og kærligheden var i den grad gengældt af både publikum og anmeldere.

I 2022 udkommer gruppen med det tredje album, SPARK, hvor bandet viser sig selv fra en mere pop-omfavnende side. Her står kærligheden og tilliden mellem gruppens to frontmænd – hinanden bedste venner – stærkere end nogensinde, og nu vender Whitney igen tilbage til København.

Genres: Synth-pop, Indie
Whitney