Biografi!

Bette udforsker en indre balance på debutalbum

Den danske r’n'b artist, Bette, udgav 25. februar 2022 sit debutalbum ’min’ på Sony Music.  Et album, hvor Bette forsøger at finde balancen. Tage et skridt tilbage og blive bedre til at reflektere over de tanker, indtryk og usikkerheder Bette selv, og vi alle, oplever i de store og små ting. 

Umage proces skaber konstant udvikling

Bettes musikunivers rummer eftertænksomhed og fordybelse – som Bette selv. I hendes umage proces som musiker, er elementer af nysgerrighed og undersøgelse vigtige. En proces der ikke går op i genrer, eller bestemte metoder, men nærmere en søgen efter balance og udvikling:

”Jeg er hele tiden i en balance mellem at være tro mod mine følelser og samtidig udfordre de der lidt ubrugelige tanker der holder mig ét bestemt sted. Lade det hele være i udvikling, prøve nye ting af og ikke vide hvordan det ender. Det sådan jeg lever og laver musik når jeg gør det bedst.”

Netop denne umage proces og fokus på personlig udvikling, har også allerede givet hende en række udmærkelser med hendes musik. I 2019 udgav hun ’Hører Dem ikke’, som blev P3’s Uundgåelige. Det år spillede hun desuden både Spot Festival, Redbull Stripped Session, Tivoli, Distortion og Vegas Udvalgte, mens hun blev nomineret til Soundvenues Fremtidspris. I 2020 udgav hun den jazzede ’Fin Regn’ og spillede i et udsolgt Lille Vega. Derudover skulle Bette blandt andet have optrådt på Roskilde Festival i anledningen af 50-års jubilæet.  

Tage pausen

På ’min’ har Bette ladet sig inspirere af, på den ene side, alle de ting hun er bevidst omkring i hendes hverdag. Vennerne, familien, hendes kæreste – oplevelserne de deler og samtalerne de har sammen, som kan handle om alt i verden. På den anden side er den ubevidste inspiration som kommer bedst til udtryk i musikken: ”Det er det sted i mig jeg er så glad for, at musikken holder mig forbundet til.” 

’min’ er et album, hvor Bette tager udfordringerne med et åbent sind. Udvikler sig i dem, i stedet for at reagere med dårlige vaner, så godt hun kan:

”På ‘min’ prøver jeg at tage pausen. En jeg tror vi allesammen kan blive bedre til at tage. Når jeg bliver ked af det, usikker eller mine tanker hvirvler lidt rundt, tænker jeg indimellem, at en anden persons handlinger har fået mig derud. Er ’du’ så urimelig som jeg gør dig til i mit hoved lige nu, eller rammer den her situation ned i en allerede eksisterende usikkerhed jeg har? Det er egentligt enkelt, men der kan samtidig være langt derhen.” 

Festivalaflysninger gav skubbet til noget nyt

Albummet ’min’ blev ikke blot til ud fra et behov for fordybelse og søgen efter balance, men er også resultatet af skuffelse. En skuffelse mange har mærket over festivalaflysninger to somre i træk. En følelse der hos Bette startede behovet for at gå i gang med et nyt projekt. Dette blev ikke gjort alene, men sammen med musiker og producer Elias Anguyo Arentoft Jensen: 

”Jeg mødte Elias til forskellige studiesessions og jeg kunne virkelig godt lide hans måde at lave musik på. Jeg spurgte om han ikke ville lave mit debutalbum sammen med mig, og det ville han heldigvis gerne.”

Har du spørgsmål?

Tag kontakt til os hvis du har en forespørgsel booking@sbp.dk

Musikken!

Marketing!

Download pressemateriale

Hent billeder, tekster og andet relevant information til markedsføring.

Download