Biografi!

Den anerkendte kvintet Lowly begyndte deres musikalske rejse tilbage i 2014, hvor de mødtes på deres studier i Aarhus og var store fans af hinandens daværende bands. Hurtigt fandt Nanna Schannong (vokal) Soffie Viemose (vokal), Kasper Staub (synthesizer), Thomas Lund (bas) og Steffen Lundtoft (trommer) sammen i et legesygt og ekstremt melodisk lydunivers. 

Allerede med deres første tre selvudgivne singler i 2014 fik bandet international opmærksomhed og blev omtalt i den britiske avis The Guardian og onlinemagasinet The Line of Best Fit. Samme år spillede de SPOT Festival, og herfra begyndte musikkarrieren virkelig at tage fart. 

Efter at have fulgt Lowly i et års tid og oplevet bandet på SPOT Festival blev bandet signet af Simon Raymonde – grundlægger af det britiske pladeselskab Bella Union og tidligere Cocteau Twins-medlem. Det resulterede i første udgivelse på Bella Union i 2015 med EP’en Sink Way Into Me.

Siden har gruppen udgivet albummet Heba (2017) og Hifalutin (2019), som blandt andet er blevet dækket internationalt af Pitchfork, CLASH Magazine, The Line of Best Fit, BBC Radio 6 og KEXP. I Danmark har Lowly, udover utallige roser for deres live-koncerter, høstet flere 5-stjernede albumanmeldelser fra medier som Politiken, GAFFA, Soundvenue og Berlingske Tidende, ligesom begge albums blev nominerede til en Steppeulv for årets udgivelse. I 2018 blev de udvalgt til Den Unge Elite af Statens Kunstfond. 

I de seneste tre år har Lowly arbejdet på deres kommende album Keep Up The Good Work, som udgives i februar 2023. Gruppen har igen indspillet i Aarhus med producer Anders Boll, som også producerede de to forrige albums. Anders er nærmest blevet det sjette medlem af bandet, der navigerer fem viljestærke musikere mod en broget og unik sammenvævet lyd. 

Keep Up The Good Work er Lowlys hidtil mest åbenhjertige værk. Musikken er smedet i en malstrøm af lockdown-restriktioner og alvorlige livsbegivenheder – både om nyankomne børn og tabet af familiemedlemmer. Albummet afspejler bandets lange udvikling som venner, kollegaer og musikskabere. De er blevet ældre, de har mere at fortælle og tager denne gang fat i mere universelle og eksistentielle temaer, der har potentiale til at resonere hos alle mennesker.

Har du spørgsmål?

Tag kontakt til os hvis du har en forespørgsel booking@sbp.dk

Musikken!

Marketing!

Download pressemateriale

Hent billeder, tekster og andet relevant info til markedsføring.

Download