Venteliste
10 maj

Adrianne Lenker

Konservatoriets Koncertsal

Som opvarmning til SYD FOR SOLEN 2024 giver den fænomenale sanger og sangskriver, Adrianne Lenker, koncert i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums smukke koncertsal den 10. maj 2024.

Få bands har modtaget så mange roser det seneste årti som Big Thief, som for nylig er annonceret til SYD FOR SOLEN 2024. Og en stor del af den amerikanske gruppes enestående miks af singer/songwriter, skramlet indierock og bekendende folkhymner skyldes frontfigur og hovedsangskriver Adrianne Lenker. Med den helt nye hjerteskærende single ”Ruined” og et nyt album på vej, slår Adrianne Lenker næste år vejen forbi Europa, og danske fans kan foruden den nye musik glæde sig til at opleve hende solo i smukke rammer i København til maj, samt til SYD FOR SOLEN 2024 med Big Thief i august.

I sin sangskrivning foretager hun dybe dyk ned i USA’s musikalske og rurale traditioner – forblæste skovhytter, træklædte bjergsider, pittoreske søer og støvede ørkenlandskaber – bundet sammen i intime og poetisk mættede kompositioner, centreret omkring Lenkers på en gang underspillede og udtryksfulde stemme og sofistikerede guitarrundgange.
Adrianne Lenker er en yderst produktiv musiker. Ikke alene har Big Thief fra 2016-2022 udgivet fem anmelderhyldede studiealbum og turneret intensivt; Lenker udgav tillige i 2020 hele to album simultant, ”songs” og ”instrumentals” – skrevet og optaget i corona-isolation i en bjerghytte – hvor hun skærer helt ind til den funklende og gribende kerne af sin sangskrivning. Pitchfork udråbte ”songs” til ”Best New Music” med den sjældent høje karakter 8,8, GAFFA gav fuld plade med seks stjerner, Politiken kaldte det ” et af årets mest rørende album” og kvitterede fem hjerter, mens Soundvenue uddelte fem stjerner og kaldte hende ”Amerikas vel nok bedste yngre sangskriver”.

Big Thief har været en flittig og elsket dansk koncertgæst med to koncerter i Store VEGA og på Roskilde Festival siden 2020. Til gengæld har Adrianne Lenker aldrig optrådt på egen hånd herhjemme, men det laver hun om på den 10. maj 2024, når hun giver en helt særlig koncert i unikke historiske rammer for sine danske fans. Her står hun således på en af landets smukkeste scener i Det Danske Musikkonservatoriums koncertsal, tegnet af den berømte danske arkitekt Vilhelm Lauritsen og indviet i helt tilbage 1945, hvor publikum kan se frem til både at lægge ører til hendes egne numre og sange fra Big Thief-kataloget.

Adrianne Lenker