15 sep

Amanda Bergman

Loppen

Den svenske singer-songwriter Amanda Bergman er ikke nødvendigvis en nyhed på scenen, hendes hæse og varme stemme har rørt og fortryllet mennesker verden over gennem mere end 10 år. Det hele begyndte under det mystiske pseudonym Hajen and Idiot Wind, der senere udviklede sig til en karriere som forsanger for supergruppen Amason, som også talte andre prominente svenske musikere fra blandt andet Dungen og Miike Snow.

Bergmans solokarriere fik luft under vingerne i 2016 med udgivelsen af debutpladen 'Docks', der er blevet rost af anmeldere og musikere verden over, herunder Bergmans personlige idol Justin Vernon, forsangeren i Bon Iver. Selvom der har været otte års stilhed fra soloprojektet, har Bergman ikke spildt tiden med at fange pusten igen. Der er blevet købt en gård i Sverige, udgivet album med Amason, vundet adskillige musikpriser samt startet et nyt koncertsted, "Rockbonden".

De sidste otte år har personlig modgang og problemer med mentalt helbred også præget Bergmans liv. Modgang og livets store spørgsmål er derfor også temaet på Bergmans andet soloudspil, 'Your Hand Forever Checking On My Fever', der udgives den 7. juni på Bergmans eget pladeselskab CowCow.

Kom med til en dyb, inderlig og ærlig aften med en af Sveriges mest toneangivende singersong-writer stemmer den 15. september 2024 på Loppen!

Amanda Bergman