Få billetter
6 mar

eee gee

VEGA - Store Vega

SHE-REX er 2. album fra den danske sanger og sangskriver eee gee, der med sit anmelderrostedebutalbum ‘Winning' fra februar 2022 cementerede sig som en af dansk musiks nye store stemmer. SHE-REX starter og slutter i det ydre rum, først med titelnummeret ‘she-rex’ der maler et billede af en ængstelighun-dinosaur og hele planetens totale udryddelse, for så at slutte med ‘space anxiety’ - en metafor for eee gee selv der nu som en lille satellit, flyder vægtløs og frit rundt ude i det ydre rum.

Foruden en fortælling om det uendelige univers, bevæger eee gee sig også over i et mere ekstrovert lydbillede, med plads til både dansable uptempo numre som ‘perfect 10’, ‘(search:) how to heal a friend’ og ‘school reunion’, samt de mere forventelige ballader fra eee gee som ‘(search:) how to break up with a friend’, ‘promise to pick up the phone’ og den rockede ‘did you ever love someone’.

Umiddelbart er SHE-REX det man vil kalde “den svære 2’er”, nu hvor fans og medier med rette har en vis forventning til sangerindens andet hovedværk indenfor 2 år. Det er dog ikke noget som eee gee har haft særlig meget fokus på under selve skabelsen. Nogle af sangene var allerede små skriblerier i notesbogen da ‘Winning’ blev til, og det sidste års tid har Emma Grankvist været igennem en orkan af følelser, succeser og nederlag, for mens karrieren tog fart, stoppede kærligheden brat. Da eee gee skrev de første linjer til she-rex var hun hamrende forelsket, halvvejs igennem var hun i en tornado af hjertesorg og nu hvor albummet er færdigt og klar til at se dagens lys, er det med en nyfunden ro og tro på sig selv. For nu.

eee gee