23 maj

Faye Webster

VEGA - Store Vega

Den anmelderroste amerikanske sanger og sangskriver Faye Webster blander melankolsk country og tilbagelænet indiepop, når hun giver sin første danske koncert den 23. maj 2024 i Store VEGA. Det er ikke enhver 26-årig, der har fire studiealbum på samvittigheden, men så igen: Faye Webster er ikke, som musikere er flest.

Tværtimod har hun de seneste år markeret sig som en af sin generations mest spændende og originale sangskriver i spændingsfeltet mellem melankolsk country, underspillet indiepop og subtilt soulede elementer, som skævt melodiøse kolleger som Aldous Harding, Cate Le Bon og Stella Donnelly også udforsker.

Faye Webster har ikke sin musikalitet fra fremmede. Hun voksede op i et musikglad hjem med bluegrass, guitar og violiner, og på opfordring fra sin far udgav hun selv som 16-årig debutalbummet ”Run and Tell”. Det vakte interesse hos det stilskabende indie-label Secretly Canadian (Ahnoni, Whitney, The War On Drugs), der i 2017 udsendte opfølgeren, der blot bærer hendes navn.

Gennembruddet kom i 2019 med ”Atlanta Millionaires Club”, der legesygt blandede intime folk/country-bekendelser med catchy indie-melodier, r’n’b-rytmer og en feature fra rapperen Father. Pitchfork tildelte albummet den flotte karakter 7,8, The Guardian kvitterede med fire ud af fem stjerner, og herhjemme uddelte Soundvenue fire stjerner og kaldte det ”en introspektiv, vintage-r’n’b-plade med rod i indiefolken”. Sangen “Better Distractions” fra albummet landede desuden i 2020 på Barack Obamas hypede års-playliste.

Det seneste album ”I Know I’m Funny haha” udkom i juni 2021 og lagde nye alen til Faye Websters anerkendelse og succes. Pitchfork udråbte det som ”Best New Album” med karakteren 8,4, mens Politiken belønnede det med fem ud af seks hjerter og kaldte det ”en af den slags plader, hvor man lige skal give sig selv tid til og plads til at spidse ører og falde ind i musikkens næsten dovne dønninger af solflimrende melodiøsitet”.
Faye Webster er en rutineret livekunstner, der har turneret flittigt og bl.a. været på turné med Haim. Herhjemme har danske fans dog måttet se langt efter koncerter med hende, men det bliver der heldigvis lavet om på, når hun den indtager Store VEGA den 23. maj 2024.
Webster udgav i juni singlen ”But No Kisses”, som Politiken udvalgte til deres anbefalings-feature ”5 sange du skal høre”, og det ville være mærkeligt, hvis hun har holdt fri fra studiet siden. Sandsynligheden for, at hun har nye sange – og hvem ved: måske et nyt album – med i kufferten til maj, er kort sagt stor.

Faye Webster