Udsolgt
3 mar

Helado Negro

Loppen

Siden 2002 har Roberto Carlos Lange a.k.a. Helado Negro stået bag en lang række udgivelser under forskellige navne, og udover sine konventionelle udgivelser har Lange også stået bag lydskulpturer (bl.a. ”Sounding Up There” i Atlanta for Flux Projects og HVAC Music Box i Brooklyn).

Den innovative musiker har desuden skabt musik til forskellige udstillinger og videoværker af maleren David Ellis, men det er uden tvivl under aliasset Helado Negro, at den amerikanske lydkunstner og musiker har opnået størst succes. Lange har altid fået flotte anmeldelser for sin musik, men det var først i 2017, da NPR inviterede Helado Negro til at optræde til deres Tiny Desk Concerts, at han brød igennem over for et større publikum i kølvandet på udgivelsen af albummet 'Private Energy'.

I 2019 kunne man endelig opleve Helado Negros ”cosmic synth-folk” - en betegnelse Pitchfork brugte i deres anmeldelse af hans sjette album 'This Is How You Smile' - på dansk jord, da den legesyge elektroniske musiker gæstede Train i Aarhus og Pumpehuset i København.
"Helado Negro forvandlede Pumpehuset til sin egen dagligstue, hvor vi alle kunne gemme os i vores egen lille boble fra hverdagens strabadser og kolde temperatur" - Undertoner (4,5/6)
I 2024 står Helado Negro klar med sit ottende album, der har fået titlen 'Phasor'.

Albummet udkommer d. 9. februar via 4AD og bliver fulgt op af en verdensturné, der bringer den charmerende sanger og sangskriver tilbage til København, hvor han besøger Loppen søndag d. 3. marts.

Helado Negro