16 okt

ILMA

Gimle

Når man lytter til Ilmas musik føles det som at komme hjem, hvis man boede på Jupiter. Nærværende på en overjordisk måde og med et spektrum på størrelse med Vesterhavet, hvor hun er vokset op.

Hun giver slip, der hvor andre tager fat og svæver frit igennem et sonisk univers, fyldt med knitrende rytmer, flydende 808’s og æteriske synths.

Med sine bosniske rødder, født ind i et kulturmøde mellem Sarajevo og Thisted, fandt Ilma vej ind i musikken gennem Soundcloud, hvor hun blev del af et internationalt fællesskab, der hurtigt genkendte hendes talent. Siden har hun været knyttet til musikken, både som producer, performer og sangskriver og har derfor et stærkt udtryk, der er dybt gennemarbejdet.

Ilmas kulturelle dualitet har givet hende en indsigt og en oplevelses-palette, der leverer substans til hendes dybe tekstunivers, som i mødet med producer og sangskriver Glori/Jonas Bark (Jada, Elias Boussnina, Thøger Dixgaard, Angående mig, m.fl.) resulterer i en perfekt balancegang mellem det hårde, ulmende, og det smukke, luftige. Som et våben friskt fra gløderne, skærer Ilmas ængstelige stemme sig igennem Glori’s dybe og svævende beats. Det er netop dette møde, der giver hendes lyd en helt særlig kant.


ILMA