25 nov

Max Richter

DR Koncerthuset

Max Richter, der har flere millioner månedlige lyttere på Spotify, står på scenen i DR Koncerthusets smukke koncertsal den 25. november.

Max Richter er indiskutabelt en af den moderne kompositionsmusiks største stjerner. Han er bredt hyldet af anmeldere, kendt for sine unikke evner som komponist, pianist og producer, og hans mere end tre millioner månedlige lyttere på Spotify understreger, at han er noget så enestående som en klassisk uddannet musiker med bred populærmusikalsk appel.
En nøgle til den britiske komponists succes er hans åbne kunstneriske sind. Han har arbejdet med synthesizer og computer såvel som symfoniorkestre, udgivet otte soloalbum, soundtracks og lydside til film og tv-serier og lavet musik til både operaer, balletter, teaterforestillinger og kunstinstallationer.

Richter er uddannet klassisk komponist, og efter at have færdiggjort studier i Edinburgh, London og Firenze blev han i 1989 en del af ensemblet Piano Circus, der fortolkede numre af minimalister som Arvo Pärt, Brian Eno, Philip Glass, Julia Wolfe og Steve Reich. I de ti år, han var en del af gruppen, arbejdede han samtidig sammen med anerkendte elektroniske navne som Future Sound of London og Roni Size.

Med solodebuten ”Memoryhouse” (2002) og efterfølgeren ”The Blue Notebooks” (2003) fik Max Richter hul igennem til et helt nyt publikum med sine både smukke og eksperimenterende kompositioner, der mikser hans baggrund i kompositionsmusik og spirende interesse i elektronisk musik. Sammen med hans nyfortolkninger af Vivaldi på ”Recomposed by Max Richter: Vivaldi – The Four Seasons” (2012) og det konceptuelle, otte timer lange album ”Sleep” (2015) gjorde de ham til den crossover-stjerne, han er i dag, der formår at favne både et klassisk og rytmisk interesseret publikum.

Ud over egne album har Max Richters bl.a. bidraget med musik og soundtracks til serier som ”The Leftovers” og ”Black Mirror” og film som Denis Villeneuves ”Arrivel”, Martin Scorseses ”Shutter Island” og den Golden Globe-vindende animationsdokumentar ”Waltz with Bashir”, der sikrede ham en European Film Award i kategorien ”Best Composer”. Han har desuden to gange været nomineret til en Grammy.

Det er således en musiker med mange talenter og udtryk, der kan opleves live i Danmark til efteråret, når Max Richter den 25. november indtager DR Koncerthusets smukke koncertsal.

Max Richter