18 nov

Metz

Loppen

Den canadiske trio, METZ, er elsket for deres fræsende guitarer, tordnende trommer og brasende bas. Alex Edkins og hans kompagnoner Hayden Menzies (trommer) og Chris Slorach (bas) har altid været en mavepuster af et musikalsk bekendtskab (omend en god en af slagsen) gennem samtlige af duoens efterhånden talrige besøg her i det nedlagte ammunitionslager lige siden gruppens spæde kraut- og garagerockdage, hvor The Jesus Lizard og Big Black inflydelser prægede deres lydlandskab.

METZ har dog aldrig lydt som en kopi af noget som helst, tværtimod har bandet igen og igen formået at forny sig og afsøge nye græsgange, senest på 2020s Atlas Vending, der var skridt i mod både en mere voksen lyd og lyrik.

Den 12. april 2024 udkommer gruppens femte plade, Up On Gravity Hill, der måske er gruppens største musikalske afstikker til dato, men samtidig også viser, at METZ kompositorisk er i absolut topform!Up On Gravity Hill er i høj grad formet af Edkins karrierer ud som komponist til filmsoundtracks og er absolut bandets mest atmosfæriske og modne værk til dato - ikke kun fordi at trioen er blevet ældre, men også fordi de i høj grad formes af en verden, der fortsat bliver mere kompleks og nuanceret at beskrive. Med hjælp fra producer Seth Manchester (Mdou Moctar, Lingua Ignota, Battles, The Body) skaber METZ på Up On Gravity Hill en mørk, men øm musikalsk verden med dybde, detalje og personlighed. Trio'ens måske stærkeste og smukkeste udspil til dato.

Selvom om METZ er blevet mere modne og lydbilledet mere nuanceret, skal man nok stadig huske ørepropperne den 18. november! Vi glæder os til et gensyn med METZ på Loppen!

Metz