27 apr

Mount Kimbie

VEGA - Store Vega

Mount Kimbie, der har arbejdet sammen med bl.a. James Blake, slowthai og King Krule, giver koncert i Store Vega den 27. april 2024 med sangene fra nyt dobbeltalbum.

Da Mount Kimbie brød igennem i 2010 med debutalbummet ”Crooks & Lovers”, fik den britiske duo hurtigt puttet genremærkatet ”post-dupstep” på sig. De gav mening, fordi de ligesom beslægtede navne som James Blake og The xx tog dubsteppens rytmiske minimalisme og hårde basstød og tilføjede den eftertænksomhed, dybde og kompleksitet. Men siden har Dominic Maker og Kai Campos for længst transcenderet genrekasser og markeret sig som et af hjemlandets mest nysgerrige og genrefornyende navne.

Fra start var Mount Kimbie defineret ved en sonisk orienteret sangskrivning med varme, smittende melodier, rytmisk finesse og masser af rum til produktionsdetaljer og skæve musikalske indfald. Det prægede også den anmelderroste opfølger ”Cold Spring Fault Less Youth” (2013) og karrierehøjdepunktet ”Love That Survives” fra 2017, der blev udråbt til ”Best New Album” af Pitchfork og fik karakteren 8,4. Året efter blev deres indflydelse og anerkendelse understreget, da de bidrog med et mix til den stilskabende compilation-serie ”DJ-Kicks”.

Mount Kimbie er også kendt for deres åbne tilgang til sangskrivningen, hvor de ofte inddrager andre musikere. De har således flere gange arbejdet sammen med bl.a. James Blake, King Krule og Mica Levi (Micachu and the Shapes), og Dominic Maker har på egen hånd produceret for navne som Rosalía, Jay-Z og SZA.

Efter et par års albumpause satte Mount Kimbie sidste år en streg under, at de stadig er særdeles produktive. I november 2022 udkom dobbeltalbummet “MK 3.5: Die Cuts | City Planning” via Warp Records (Aphex Twin, Boards of Canada, Autechre), som er en flimrende tour de force gennem electronica, hiphop, ambient og soulede melodier lavet i samarbejde med bl.a. slowthai, Danny Brown og James Blake. Senest har makkerparret i september 2023 sluppet en single, ”Boxing”, med bonkammeraten King Krule.

Der er derfor lagt i ovnen til en elektronisk koncert i særklasse, når Mount Kimbie indtager Store VEGA den 27. april 2024 – deres første danske show siden de i 2017 gav en udsolgt koncert på Lille VEGA.

Mount Kimbie