22 feb

Tacobitch

Super

“Tacobitch undgår faldgruben med prætentiøsitet og selvhøjtidelighed. De undgår en hver klichéfyldt forventning ogtilbyder i stedet en oplevelse af bizar eufori, der til syvende og sidst føles autentisk.”
-GAFFA

Tacobitch havde allerede en hype omkring sig allerede inden, at de havde spillet mange shows. Der var rekordlang kø til festivalen by:Larm i 2019, og siden den gang har de kapret et bredt spektrum af publikummer på Norges mange scenekunst -og koncertscener samt festivaler, sårligt også grundet deres skarpe tilstedeværelse på scenen, og et rygte baseret på strategisk, men legende mystik. Efter indspilningen af et kommende album her i vinteren 2023, vil Tacobitch afsted på tour igen.

Selvom de har udgivet to EP'er ("Humami" og “Jumami” via LEKK), er deres univers bedst udtalt som en liveoplevelse: Tacobitch består både af musikere og scenekunstnere, og live gør de brug af dramaturgi, scenografi, kostumer og koreogradi til at udvide forståelsen af, hvad en koncertoplevelse kan rumme og være.
Via deres anonyme alter egoer spiller de på vores alles fascniation af spetaklet som deres hovedinstrument. Med et miks af det grænseoverskrivende, skumle og humoristiske, vil de vise folk et utopisk håb for festen som løsning, alle udklædt i dystopiske kostumer. Techno. Dans. Et show du sent vil glemme.

Tacobitch