Anmelderroste postpunkere indtager K.B. Hallen

Anmelderroste postpunkere indtager K.B. Hallen

Den 9. november giver irske Fontaines D.C. deres hidtil største venue-koncert herhjemme, når de indtager K.B. Hallen med sangene fra deres nye album.

I starten af april annoncerede Fontaines D.C., at de den 23. august udsender deres fjerde studiealbum ”Romance”, og det er ikke den eneste gode nyhed for den irske gruppes danske fans. Til efteråret lægger de nemlig vejen forbi Danmark, når de den 9. november giver deres hidtil største venue-koncert herhjemme i K.B. Hallen.

Fontaines D.C. er del af en bølge af nyere britiske bands som IDLES og Shame, der med inspiration fra postpunkikoner som Joy Division, Wire og The Fall skriver sortrandede rocksange, der emmer af arbejderklassevrede, ambivalente fædrelandsfølelser, galgenhumor og politisk indignation.

Medlemmerne af Dublin-kvintetten fandt sammen i midten af 2010’erne om en fælles kærlighed til irsk poesi og amerikansk beatlitteratur og opkaldte deres band efter karakteren Johnny Fontane i filmklassikeren ”The Godfather” – dog med tilføjelsen D.C. for ”Dublin City” for at undgå sammenblanding med en amerikansk gruppe af samme navn.

De debuterede i 2019 med albummet ”Dogrel” via Partisan Records (PJ Harvey, IDLES, John Grant), der bragte dem på turnéer i både Europa og USA, men bragede for alvor igennem med den fænomenale opfølger ”A Hero’s Death” (2020), der toppede den irske albumhitliste, hittede internationalt og blev nomineret til en Grammy som “Best Rock Album” i 2021.

Femkløverets seneste album udkom i 2022 i form af ”Skinty Fia”, som de danske anmeldere tog imod med åbne arme. Politiken kaldte det deres bedste album til dato og kvitterede med fire store hjerter, mens Soundvenue uddelte fem funklende stjerner, kaldte det ”deres hidtil bedste album” og skrev, at albummet ”udforsker nye mørke sider af deres lyd”. Til august er de som nævnt igen albumaktuelle, og skal man tage den forrygende singleforløber ”Starburster” som rettesnor, er der flere intense rockeksperimenter i sigte.

Live leverer bandet en mørk og dragende performance, hvilket publikum på Roskilde Festival og i Store VEGA tidligere har kunnet erfare. I centrum står forsanger Grian Chatten – som ifølge Soundvenues firestjernede anmeldelse af koncerten på Roskilde Festival i 2022 – besidder en blanding af Liam Gallaghers coolness og Iceage-frontmand Elias Bender Rønnenfelts intensitet. Der er derfor lagt i ovnen til en mørk og medrivende rockmesse, når Fontaines D.C. indtager K.B. Hallen til november.

Koncertinformation:
Fontaines D.C. (IE) i K.B. Hallen
Lørdag d. 9. november 2024
Billetpris: kr. 400,- (siddende), 350,- (stående), 325,- (handicap) + gebyr
Billetsalget starter fredag d. 3. maj kl. 10:00

Nyt!

Flere nyheder fra Smash!Bang!Pow!