De amerikanske indie-favoritter, Future Islands, gæster K.B. Hallen med nyt album

De amerikanske indie-favoritter, Future Islands, gæster K.B. Hallen med nyt album

Future Islands, der har gæstet Danmark talrige gange, giver deres hidtil største venue-koncert den 18. maj i K.B. Hallen med sangene fra det spritnye album ”People Who Aren’t There Anymore”.

Future Islands er det musikalske svar på en humlebi.

Ikke alene slog den guitarløse Baltimore-gruppe med de dramatiske synthpop-sange stort igennem med nyklassikeren ”Seasons (Waiting On You)” i 2014, bl.a. på grund af en legendarisk optræden i David Lettermans talkshow. De har siden på forunderlig vis holdt sig flyvende med stærke albumudgivelser og et ry som et af den alternative pops mest fængslende og medrivende livenavne – ikke mindst via frontmand Samuel T. Herrings vilde sceneoptræden og nær-growlende vokaludladninger.

Hvis nogen i starten så dem som et one hit wonder, har de for længst bevist sig som et kunstnerisk ambitiøst orkester med viljen og evnen til at forløse deres musikalske visioner. Det slog de fast med gennembrudsalbummet ”Singles” – hvorfra ”Seasons (Waiting On You)” stammer fra – og de efterfølgende ”The Far Field” (2017) og ”As Long As You Are” (2020) har understreget det faktum.

Nu er Future Islands endelig albumaktuelle igen med det personlige ”People Who Aren’t There Anymore”, der bl.a. er inspireret af personlige break-ups. Det nye album bygger videre på de velkendte energiske og følelsesladede synthpop-dyder (nu med stedvise guitarakkorder), og anmelderne har taget imod det nye album med begejstring.

”People Who Aren’t There Anymore” er bl.a. blevet rost i The Guardian, Uncut og Mojo, NME kalder numrene for “classic Future Islands offerings, using upbeat textures from ‘80s pop and roaring to life off the back of a muscular groove or drum kick”, mens Exclaim belønner albummet med 8 ud af 10 stjerner og karakteriserer albummet som “a great, often excellent effort”.

Herhjemme har amerikanerne i mange år været et populært navn, der har spillet for begejstrede masser i udsolgte sale i Aarhus og København samt på Roskilde Festival, NorthSide og Smukfest. Senest gæstede de Store VEGA i 2022, hvor GAFFA kvitterede med fem fuldfede stjerner og skrev, at ”Future Islands synthpop befordrede halvanden times glohed folkefest”.

Gruppens mange fans kan nu se frem til en ny rusketur i indiepop-maskinen, når Future Islands giver sin hidtil største venue-koncert herhjemme den 18. maj i K.B. Hallen

Koncertinformation: Future Islands (US) i K.B. Hallen
Lørdag d. 18. maj 2024 kl. 20:00
Billetter: 370-420 kr. + gebyr
Billetsalget er i gang fra d. 2. februar kl. 10:00

Nyt!

Flere nyheder fra Smash!Bang!Pow!