Den nyskabende komponist-producer-pianist, Nils Frahm, kommer til VEGA med ‘Musik til Danmark’

Den nyskabende komponist-producer-pianist, Nils Frahm, kommer til VEGA med ‘Musik til Danmark’

Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, når den enestående tyske instrumentalist Nils Frahm besøger VEGA over to dage d. 19. og 20. april. Her vil han udfolde den kreative proces i et særligt residency præsenteret af smash!bang!pow! og VEGA.

Nils Frahm har med sin utraditionelle tilgang til klaveret og med brug af elektroniske tangent-instrumenter spillet sig eftertænksomt og inderligt ind i hjerterne på fans verden over. 

Under titlen Musik til Danmark vil Nils Frahm i fællesskab med danske kunstnere og med inspiration fra Danmark skabe en forbindelse mellem sin neo-klassiske, ambient og elektroniske musik og de danske omgivelser. 

Netop inspirationen fra omgivelserne spiller en betydelig rolle for den kreative proces: ”Inspirationen, fra hvor du befinder dig og hvem du er sammen med, er vigtig for hvordan musikken og stemningen bliver. Jeg kan godt lide at understøtte det i koncert-titlen, så man ved, at det bliver et unikt øjeblik, der ikke kan gentages. Og med Musik til Danmark bliver det en dybere forbindelse, fordi jeg kommer til at være der længere tid og lave projekter udenom koncerterne.” forklarer Nils Frahm.

Det særlige ophold i Danmark vil udover to koncerter i VEGA også byde på bl.a. en udstilling akkompagneret af Nils Frahms værker i immersiv lyd. 

Nils Frahm spillede sidst i VEGA i 2018: ”VEGA er et venligt, varmt og indbydende spillested med alt sit træ og knirkende gulve, og jeg glæder mig til at komme tilbage,” fortæller han og uddyber: ”Jeg kan virkelig godt lide den slags venue med karakter og historie, hvor man kan mærke patinaen af de mange shows der er gået forud i væggene og træet.”

Nils Frahms bagkatalog spænder bredt over soloplader, kollaborationer, soundtracks og koncertfilm. Han har turneret verden rundt flere gange og lancerede i 2021 i samarbejde med sin manager Felix Grimm sit eget pladeselskab, LEITER, som bl.a. udgav en samling af solo-klavermusik fra tolv års arkiver, og senest udgivelsen Music for Animals i 2022.

Niels Frahm – Musik til Danmark i Store VEGA
Fredag d. 19. april og lørdag d. 20. april. 2024 kl. 20:00
Billetter: DKK 380 + gebyr
Billetsalget er i gang fra tirsdag d. 30.1. kl. 10.00

Nyt!

Flere nyheder fra Smash!Bang!Pow!