Hermanos Gutierrez skaber smukke lydlandskaber i DR Koncerthuset

Hermanos Gutierrez skaber smukke lydlandskaber i DR Koncerthuset

Den fænomenale guitarduo, der er signet på The Black Keys-frontmanden Dan Auerbachs label, giver koncert den 1. september i DR Koncerthusets Koncertsal.

Der er magi i luften, når brødrene Alejandro og Estevan Gutiérrez – hvis bandnavn betyder netop det: Brødrene Gutiérrez – ruller deres musikalske kavaleri ud.

Deres filmiske instrumentalnumre, som de fremfører med guitar, lapsteel og percussion, er råt poetiske og underspillet episke og finder inspiration i naturen i moderens hjemland Ecuador, latinrock fra 50’erne, amerikansk folklore, psykedelia og Ennio Morricones legendariske spaghettiwestern-scores. Alt sammen centreret omkring Alejandro og Estevans intime og symbiotiske sammenspil, der suger lytterens opmærksomhed til sig. Fans af Ry Cooder, Calexico og Khruangbin vil føle sig hjemme i dette meditative musikalske rum.

Brødreparret begyndte at komponere sammen i 2015 og albumdebuterede i med det selvudgivne album ”8 Años”, navngivet efter aldersforskellen mellem dem. Deres tre første album tog udgangspunkt i latinamerikanske traditioner, men på 2020’s ”Hijos del Sol” begyndte de også at inkorporere vestlige sangskrivergreb.

Det fangede opmærksomheden hos The Black Keys-frontmand Dan Auerbach, der signede Hermanos Gutierrez til sit label Easy Eye Sound, som i 2022 udsendte deres femte studiealbum ”El Bueno y el Malo” (indspillet i Nashville med Auerbach i producerstolen). Det blev rost i medier som Rolling Stone og Variety og førte bl.a. til en mindeværdig Tiny Desk-optræden hos NPR.

I 2023 bjergtog Hermanos Gutierrez et fyldt Store Vega med deres smukke lydlandskaber, og til efteråret vender den schweizisk-ecuadorianske duo tilbage til Danmark, når de indtager DR Koncerthuset stemningsfulde koncertsal den 1. september. Efter alt at dømme bliver det med nye numre på setlisten, for i 2024 har de udsendt de to fremragende singler ”Sonido Cósmico” og ”Low Sun”.

Hermanos Gutiérrez (CH) i K.B. Hallen
Søndag d. 1. september
Billetpris: DKK 435 / 385 / 345 + gebyr
Billetsalget starter fredag d. 12. april kl. 9:00

Nyt!

Flere nyheder fra Smash!Bang!Pow!