John Grant giver koncert i Aarhus og København på sin kommende album-tour

John Grant giver koncert i Aarhus og København på sin kommende album-tour

Den amerikanske singer-songwriter med den store stemme og samfundsbevidste tekster vender tilbage til Train den 9. november og Store VEGA den 10. november, hvor han tidligere har fejret store triumfer for et dansk publikum.

Siden han i 2010 brød igennem med soloalbummet “Queen of Denmark” har den islandsk-bosatte Michigan-fødte sangskriver John Grant udforsket et musikalsk univers fra storladen folk-rock og ømme ballader til alternativ artrock og dansabel synthpop i et tidløst design.

Med en dybfølt humanisme og et tørt, sorthumoristisk blik på samtiden i al sin skønhed og ondskab forvandler John Grant sit perspektiv på livet som HIV-positiv homoseksuel mand til dragende musik, altid med et stik i siden på den (især amerikanske) politiske situation og den fortsatte rettighedskamp.

I juni 2024 udsender John Grant sit sjette album The Art of The Lie på engelske Bella Union, der er hans mest overdådige og filmiske album til dato. Som titlen antyder kan man forvente et lige så spydigt og mørkt tekstunivers, som dets produktion er episk og detaljerigt anlagt. The Art of The Lie er inspireret af Laurie Anderson og The Art of Noise med en farvepalette som på Vangelis’ Blade Runner-soundtrack eller som The Carpenters, hvis John Carpenter også var medlem.

“The clothing that it’s dressed up in makes it more palatable,” har John Grant fortalt. “It helps the bitter pill go down. Music and humour are how I’ve always dealt with the dark side of life. Come to think of it, it’s how I deal with the good side too.”

Den 9. og 10. oktober vender John Grant tilbage til Danmark, hvor den notorisk forrygende live-performer har bjergtaget både publikum og anmeldere på bl.a. Roskilde Festival, Heartland og i Store VEGA, hvor hans optrædener er blevet hædret med 6 stjerner i GAFFA og af Dagbladet Informations Klaus Lynggaard kaldt “en af den slags sjældent perfekte koncerter, man aldrig glemmer”.

Koncertinformation:
John Grant på Train, Århus den 9. november
Billetpris: DKK 275 + gebyr

John Grant i Store VEGA, København den 10. november
Billetpris: DKK 320 + gebyr

Billetsalget er i gang fra fredag den 22. marts.

Nyt!

Flere nyheder fra Smash!Bang!Pow!