SYD FOR SOLEN præsenterer Fred again.. (UK) på SYD FOR SOLEN 2024

SYD FOR SOLEN præsenterer Fred again.. (UK) på SYD FOR SOLEN 2024

Det bliver en elektronisk fest af dimensioner, når den engelske producer, sanger, sangskriver, musiker og DJ indtager SYD FOR SOLEN 2024 torsdag d. 8. august.

Fred again.. har domineret den internationale popscene i flere år, samtidig med at han har fornyet den elektroniske musik. Med et bagkatalog fyldt med hits og en særlig evne til at skabe en unik forbindelse med publikum, bliver det en oplevelse af de helt store!

”Vor tids dygtigste pophouse-producer”. Sådan har Soundvenue beskrevet Fred again..

Det er dog kun én side af den engelske producer, sanger, sangskriver, musiker og dj, der har domineret den internationale popscene i flere år, samtidig med at han har fornyet den elektroniske musik.

Fred again.., med det borgerlige navn Frederick John Philip Gibson, er en fænomenal sangskriver, hvis karriere for alvor tog fart fra 2018 og frem, hvor han har været en feteret go-to-sangskriver for internationale topnavne som Ed Sheeran, Burna Boy, Stormzy og BTS. I 2019 tilbragte sange, som han havde været med til at lave, 15 ud af 52 uger som nr. 1 hjemlandet, i 2020 blev han som den yngste nogensinde kåret som ”Producer of the Year” til Brit Awards, og da Ed Sheeran i 2021 udsendte gigasællerten ”=”, var Gibson med til at skrive og producere 10 ud af 14 numre!

Fred again.. kunne altså fint læne sig tilbage og leve fedt af at skrive til andre. Men han har også tårnhøje kunstneriske ambitioner på egen hånd og evnerne til at realisere dem. Dels har han siden 2021 udgivet tre soloalbum, hvor han eksperimenterer med at klippe lydbidder, han har optaget, sammen til smukke og personlige elektroniske kompositioner. Dels har han med udgangspunkt i housens kærligt masserende danse-eufori og blåtonede melankoli de seneste år udgivet en strøm af melodiøse floorfillers med stærke musikalske samarbejdspartnere som FKA Twigs, Headie One, Jamie xx, Romy (The xx), Jayda G og Sampha. Senest er han teamet op med de to elektroniske legender Skrillex og Four Tet på bangeren ”Baby again..”, og ikke mindst Obongjayar på hittet ”Adore U”.

I Fred again..’s numre smelter engelsk klubmusik og -historie sammen i sprudlende festhymner, der både taler til en ny generation af klubgængere og elektroniske aficionados. Og med sin sofistikerede sangskrivning har han spillet en central rolle i en udvikling inden for elektronisk musik, hvor fokus er flyttet fra EDM’ens konstante drop-dyrkende klimaksjagt til en mere inkluderende og melodiøs stil, som også kommer til udtryk hos house-orienterede kolleger som Jayda G, TSHA, Yaeji og Peggy Gou, der gæstede Syd For Solen sidste år.

Fred again.. er ikke bare en formidabel elektronisk musiker og producer med eksponentielt stigende popularitet (han har over 14 millioner månedlige lyttere på Spotify). Han er også et forrygende live-navn, som han viste da han lukkede Roskilde Festivals Apollo-scene ned med et brag sidste år, og tidligere i år gennemførte han en udsolgt Europa-tour, såvel som USA-tour. Det er altså på alle måder en musiker på toppen af sin karriere, der indtager Valbyparken til sommer for at fyre op under en gigantisk elektronisk fest.

Nyt!

Flere nyheder fra Smash!Bang!Pow!