SYD FOR SOLEN præsenterer Queens of the Stone Age (US) på SYD FOR SOLEN 2024

SYD FOR SOLEN præsenterer Queens of the Stone Age (US) på SYD FOR SOLEN 2024

De amerikanske rocklegender sætter den musikalske rock og indie-dagsorden for festivalens lørdag, når de fyrer op under riff-kanonerne og deres udødelige guitarbaskere.

Det startede løst og flippet med generatordrevne jamsessions i den californiske ørken i midt-90’erne. Men tre årtier senere rager Queens Of The Stone Age op som musikalske titaner på den amerikanske rockscene, som de om nogen har præget og formet med et hårdtslående sangkatalog, der bugner af forrygende guitarbaskere.

Gruppen er centreret omkring den uforlignelige frontmand og hovedsangskriver Josh Homme – kendt for sin natsorte baryton og kække hoftevrid på scenen. Han startede gruppen med udgangspunkt i den tørt huggende ørkenrock, han tidligere havde dyrket i gruppen Kyuss, men i Queens Of The Stone Age blev de tonstunge riff kombineret med en mere melodiøs og dynamisk sangskrivning, der med udsøgt musikhistorisk bevidsthed sender kærlige nik til både garagerock, grunge, 70’er-metal og støjrock.

Homme og co. fik for alvor luft under vingerne på det kritikerroste andet album ”Rated R” (2000) og det kommercielle gennembrud ”Songs For The Deaf” fra 2002, der solgte over en million eksemplarer alene i USA, og hvorfra ”Go With The Flow” og ”No One Knows” gik sin sejrsgang på MTV og hitlister over hele verden. Her indtog Queens Of The Stone Age for alvor positionen som internationale rockstjerner, der pustede nyt liv i rockens klicheer uden at gå på kunstnerisk kompromis. En position, som de siden har fastholdt med udødelige rock-bangere som ”Little Sister”, “My God is the Sun” og “The Way You Used To Do” og mesterlige album som ”Lullabies To Paralyze” (2005), ”…Like Clockwise” (2013) og senest ”In Times New Roman…”, der udkom i sommeren 2023. Her tildelte GAFFA det fem funklende stjerner, mens Politiken kvitterede med fire hjerter og kaldte det ”deres hårdeste og mest guitartunge plade i mange år”.

Det var en magtdemonstration uden lige, som Queens Of The Stone Age leverede på Roskilde Festival 2023 – og som anmelderne stod i kø for at hylde. GAFFA gav maksimale seks stjerner under overskriften ”Stærkere end nogensinde”, Soundvenue uddelte fem stjerner, mens Politikens udsendte belønnede bandet med fem hjerter og kaldte det ”den bedste Queens Of The Stone Age-koncert, jeg har set i mange år”.

Det er kort sagt et band i absolut topform, der kigger forbi Valbyparken til sommer, hvor de giver en rockmusikalsk masterclass i, hvordan man spiller vital og medrivende guitarrock, som giver dig lyst til at sætte strøm til luftguitaren, kaste djævletegn og brøle med på de stadionstore omkvæd.

Glæd dig til at opleve dem og mange flere på SYD FOR SOLEN 2024!

Nyt!

Flere nyheder fra Smash!Bang!Pow!